DÜĞÜN TEKLİF AL

DÜĞÜN TEKLİF AL
SEOEVENT

7/24 Mobil 05336681046

7/24 Mobil 05336681046
SEOEVENT

10 Eylül 2015 Perşembe

DÜGÜN DJ Mİ ? ORKESTRA MI ?

Düğün Müziği: Canlı Müzik mi DJ mi?
Müzisyen mi kiralanmalı yoksa bir DJ mi tutulmalı, bu ikilemi çözmek için her birinin artı ve eksilerini karşılaştırın.
Kimi durumlarda düğün mekanı ya da düğün için seçtiğiniz tema ister istemez müziğin canlı mı yoksa DJ tarafından mı çalınacağını da kendiliğinden belirleyiverir. Yine de karar her zaman size kalmış. Bu kararı verirken her ikisinin de avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirin:
Düğün Orkestrası
Artılar
Orkestra demek canlı müzik demektir. Bir de deneyimli müzisyenler tarafından icra edildiğinde canlı müziğin yerini hiçbir şey tutamaz. Deneyimli müzisyenler düğün temanızla uyum içinde olup, düğün atmosferine göre şarkılarını çalabilirler. Parti sarkmaya başladığında müziği kullanarak tempoyu hızlandırabilirler. Üstelik bir orkestra tutmak her an her şeyin olması ihtimalini de düğüne eklemek demektir. Sevdiğiniz şarkıları çaldırabilir, orkestrayla birlikte sahnede yer alabilir ya da bir konserdeymiş gibi eğlenebilirsiniz!
Eksiler
Orkestra tutmak bütçenizi zorlayabilir. Müzisyenler kişi başı ücret söylerler ve grup kalabalıklaştıkça ücret de artar. Solist ve ses sistemi derken rakam birkaç bin liradan on binlerce liraya çıkabilir. Eğer Beethoven’la başlayıp Kasap Havası’yla uzayacak bir gece düşündüyseniz de, her telden çalacak bir grup bulmanız zor olabilir. Her orkestra genellikle belli bir müzik türüne yoğunlaşır.
DJ’ler
Artılar
Bir DJ tutmanın en büyük artılarından biri bütün şarkıların sizin bildiğiniz şekilde çalacak olmasıdır. İlk dans şarkınızın tam da sizin beğendiğiniz şekilde çalacağından emin olabilirsiniz. Müzik türleri arasında dilediğinizce geçiş yapmanız mümkündür ve ücret olarak da DJ kiralamak bir orkestraya nazaran her zaman daha hesaplıdır.
Eksiler
Bir DJ için şarkıları duruma göre uyarlamak mümkün olmayacaktır. Haliyle DJ şarkıların kaydedildiği biçimine sadık olmak zorundadır. Tempolu şarkıları seçse bile, her biri farklı sanatçılar tarafından icra edilen şarkıların düğün teması için bir bütünlük sağlaması orkestraya kıyasla daha zordur. DJ istese bile, ilk dans sırasında şarkının temposunu nişanlınızın adımlarına göre uyduramayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder